Hongaarse pooier verdient 350.000 euro

Man probeert vrouw neer te steken
Man probeert vrouw neer te steken
REGIO - DEN HAAG- Een 43-jarige Hongaar is aangehouden op verdenking van mensenhandel. De man heeft vermoedelijk jarenlang vrouwen uit Hongarije gedwongen te werken in de prostitutie in Den Haag en Alkmaar. Daarmee heeft de Hongaar in 3 jaar tijd zo'n 350.000 euro opgestreken.
De man werd dinsdag al aangehouden in Alkmaar, zo maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend. De man hield precies bij hoeveel klanten de vrouwen ontvingen en hoeveel ze daarmee verdienden. De vrouwen werden geïntimideerd en geslagen, zo bleek uit het strafrechtelijk onderzoek. Ze moesten hun inkomsten grotendeels afstaan.
Een van de slachtoffers woonde in Den Haag bij een man bij wie ze de hoer moest spelen. Haar pooier zou haar hebben verteld welke seksuele handelingen ze bij die man moest verrichten.

Twee prostitutiekamers

De marechaussee heeft de woning van de 43-jarige Hongaar in Alkmaar doorzocht en twee prostitutiekamers aan de Achterdam. Zijn administratie is in beslag genomen. Ook in Hongarije is een man opgepakt in verband met dit onderzoek. Het is een 20-jarige Hongaar. Hij wordt uitgeleverd aan Nederland. Wat zijn rol in de zaak is, kan justitie nog niet zeggen.
De zaak kwam aan het rollen nadat de marechaussee bij een controle in Zevenaar verdachte spullen had aangetroffen in een auto die op naam stond van de hoofdverdachte.