Verbouwing Rijswijkse Haagweg gaat nog twee jaar duren

DEN HAAG - De Haagweg in Rijswijk staat sinds het begin van deze week vol met wachtende auto’s, verkeersregelaars en knipperende verkeerslichten. Door werkzaamheden aan het riool is het nu bijna iedere ochtend- en avondspits een chaos. En dit is nog maar het begin. Het werk aan het riool duurt tot eind dit jaar, maar daarna gaat de Haagweg een nog grotere verandering tegemoet.
De rommelige straat moet plaats maken voor een 'overzichtelijke en vooral veilige straat', aldus Dick Jense, wethouder Verkeer van Rijswijk. De Haagweg bestaat nu nog uit twee tweebaanswegen, volgend jaar zal dat worden veranderd tot twee eenbaanswegen.
‘We hebben te maken met mensen die zich niet veilig voelen als ze bij een tramhalte staan of moeten oversteken en er is een zeer slechte luchtkwaliteit. Al deze situaties bij elkaar worden met deze oplossing in een klap verbeterd’, zegt Jense. 

Minder verkeer

De gemeente Rijswijk hoopt met deze aanpassingen er ook voor te zorgen dat het verkeer op de Haagweg met 25 procent afneemt. De gehele verbouwing van de Haagweg, inclusief de vervanging van de Hoornbrug, zal tot eind 2015 duren. Vervelend voor de automobilisten, maar ‘wie mooi wil worden, moet pijn lijden’, aldus Jense.