Paul van Musscher nieuwe chef politie Den Haag

DEN HAAG - Paul van Musscher wordt de nieuwe politiechef van de eenheid Den Haag. Minister Ivo Opstelten heeft hem voorgedragen voor benoeming. 'Ik ben verguld met deze voordracht', aldus Van Musscher.
Van Musscher wordt per 1 december de opvolger van Henk van Essen, die een maand geleden naar de top van de nationale politie vertrok. De 49-jarige Van Musscher was al plaatsvervangend politiechef. Daarnaast is hij op dit moment nog hoofd Operatiën.
'Ik vind het natuurlijk geweldig eervol dat ik ben voorgedragen om deze eenheid te mogen gaan leiden', zegt Van Musscher. 'Maar ik realiseer mij heel goed wat ons de komende periode nog allemaal staat te wachten. Denk daarbij aan de personele reorganisatie, denk aan de Nuclear Security Summit [de nucleaire wereldtop in Den Haag in maart, red.] en alles wat daarmee samenhangt. Uiteraard ligt de grootste uitdaging om de goede prestaties van de politie-eenheid Den Haag op dezelfde voet voort te zetten. We doen het tenslotte voor de burger.'
Van Musscher heeft verschillende functies gehad binnen de politie. Hij was onder meer districtchef bij de politie in Gouda op het moment dat daar problemen waren in de wijk Oosterwei.