Aangifte tegen Delfts raadslid vanwege schending geheimhoudingsplicht

Stadhuis Delft voorkant
Stadhuis Delft voorkant
DELFT - Commissievoorzitter David van Dis van de gemeente Delft heeft deze week aangifte gedaan van schending van geheimhouding door raadslid Maurits Bongers van de SP. Dat meldt de gemeente op de website. Bongers zou geheime informatie over de St. Sebastiaansbrug hebben gelekt.
Na een besloten vergadering van de commissie Spoorzone, Verkeer en Ruimte op donderdag 31 oktober bracht het SP-raadslid informatie uit deze vergadering via een persbericht naar buiten.
Dat had volgens de gemeente niet gemogen, omdat er geheimhouding rust op wat er wordt besproken in de commissievergadering.

Sebastiaansbrug

Bongers bracht naar buiten dat de gemeente en de provincie Zuid-Holland flinke ruzie hebben over de vervanging van de St. Sebastiaansbrug over het Rijn-Schiekanaal. Het ontwerp valt duurder uit dan geraamd en de provincie vindt dat Delft deze meerkosten moet betalen. De SP vindt dat deze discussie openlijk moet worden gevoerd.
Op basis van de Gemeentewet is door de commissievoorzitter aangifte gedaan bij de politie. Van Dis heeft hierover vooraf contact gehad met Bongers. Het is aan het Openbaar Ministerie om te bepalen of tot strafvervolging wordt overgegaan.