Delfts raadslid Bongers ontkent lekken geheime informatie

SP logo
SP logo
DELFT - Het Delftse SP-raadslid Maurits Bongers ontkent dat hij vertrouwelijke informatie heeft gelekt over de St. Sebastiaansbrug. 'Ik heb geen bedragen genoemd', zegt Bongers zaterdag tegen Omroep West. De gemeente Delft deed deze week aangifte tegen de SP'er vanwege schending van de geheimhoudingsplicht.
Volgens Bongers is alles wat in de commissies besproken wordt openbaar, behalve de hoogte van aanbestedingen en bedrijfsgeheimen. Hij baseert zich op de wet openbaarheid van bestuur (WOB).
Het SP-raadslid heeft in zijn persbericht alleen aangegeven dat er een conflict is met de provincie Zuid-Holland over de aanbesteding van de St. Sebastiaansbrug. Hij heeft daarin geen bedragen genoemd. De gemeente is van mening dat alle informatie die in de besloten commissievergadering Spoorzone, Verkeer en Ruimte is besproken, geheim moest blijven.

Vertrouwen in uitkomst eventuele rechtszaak

Bongers ziet een eventuele rechtszaak dan ook met vertrouwen tegemoet. 'Als de officier van justitie het al tot een proces laat komen dan denk ik een goede kans te hebben om te winnen.'