Liberalen stellen 42 vragen over asielzoekers in Duinrell

WASSENAAR - Fractievoorzitter Ben Paulides van Democratische Liberalen Wassenaar heeft maar liefst 42 vragen gesteld over de tijdelijke huisvesting van 600 asielzoekers in recreatiewoningen op vakantiepark Duinrell. Hij maakt zich onder meer zorgen over de krappe huisvesting, overlast en een polio-uitbraak.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft extra plekken nodig omdat er op dit moment meer asielzoekers naar Nederland komen dan verwacht. Het gaat vooral om vluchtelingen uit Syrië.

De Democratrische Liberalen willen weten of het college van burgemeester en wethouders bekend is met de vele overlast die asielzoekers twee jaar geleden veroorzaakten toen ze in Duinrell verbleven. Er zou toen sprake zijn geweest van onder meer winkeldiefstal.

Krappe huisjes

Paulides vindt het overigens 'mensonwaardig' dat er zeven personen in een vijfpersoons zomerhuisje worden gestopt. 'Bent u bekend met het feit dat sommigen op de bank of op de grond moeten slapen?', vraagt hij het college.

Polio

De liberalen maken zich ook zorgen over een eventuele uitbraak van polio en het feit dat Wassenaarse artsen de asielzoekers hulp weigeren als ze niet in het bevolkingsregister staan ingeschreven.

Deel dit artikel: