Waarschuwingsschot bij achtervolging Gouwenaar

Aanhouding politie
Aanhouding politie
GOUDA - De politie heeft zaterdagochtend bij de achtervolging van een 24-jarige man uit Gouda en een 22-jarige man uit Maassluis een waarschuwingsschot gelost. Zij zouden samen met een 22-jarige Hagenaar hebben ingebroken in een Kijkshop in Goes.
Rond 4.00 uur ging daar het inbraakalarm af. De winkeldeur was opengebroken en enkele vitrines ingeslagen. De inbrekers waren al gevlogen, maar de politie zag wel een zwarte BMW ervandoor gaan in de richting de A58.
Op de A16 bij Breda werd de auto enkele uren later opgemerkt door scanapparatuur in een politieauto. De 22-jarige Hagenaar, die de BMW bestuurde, negeerde een stopteken, maar reed zich even later vast in de 1e Lunarelaan in Capelle aan den IJssel.

Waarschuwingsschot

Hij gaf zich over, de Gouwenaar en de man uit Maassluis sloegen te voet op de vlucht. Een van de agenten loste daarop een waarschuwingsschot. Niemand werd geraakt, maar de verdachten waren ook niet van plan zich over te geven.
De Gouwenaar is uiteindelijk met behulp van een helikopter opgespoord. De man uit Maassluis werd rond 12.00 uur in de omgeving aangehouden.