ADO-directeur trots op CIDI Respect Award

DEN HAAG - ADO-Directeur Piet Jansen is trots op de eerste CIDI Respect Award. ‘Het is een vorm van erkenning’, zo zei Jansen zaterdagavond bij Radio West.
Barbara Barend, bestuurslid van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), overhandigde de prijs zaterdagavond aan Piet Jansen. Ze deed dit voorafgaand aan de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden in het Kyocera Stadion.
De Joodse organisatie heeft de jaarlijkse prijs ingesteld voor mensen of organisaties die zich inzetten voor de strijd tegen antisemitisme. De voetbalclub krijgt de prijs voor de inzet tegen discriminerende spreekkoren, antisemitische in het bijzonder. Jansen ziet de prijs als een erkenning voor het jarenlange werk dat is verzet om het gedrag van een aantal supporters te verbeteren.

Spreekkoren tot nul teruggebracht

‘Als je hier nu komt dan ben je te gast en daar hoort normaal gedrag bij.' Volgens hem zijn de kwetsende spreekkoren tot nul teruggebracht. ADO Den Haag heeft onder meer geluidsapparatuur geïnstalleerd om leiders van spreekkoren te kunnen identificeren.
In combinatie met een gezichtsscansysteem kunnen aanstichters en meezingers worden herkend. Zo nodig krijgen aanstichters een stadionverbod.