Engelse media lyrisch over Haagse keeper Tim Krul

DEN HAAG - De Engelse media komen superlatieven tekort om het optreden van de Haagse doelman Tim Krul tijdens de wedstrijd in de Premier League tussen Tottenham Hotspur en zijn club Newcastle United te beschrijven.
Met maar liefst veertien reddingen had de 25-jarige Krul een belangrijk aandeel in de 0-1 overwinning van zijn ploeg Newcastle. The Independent  spreekt van ‘een miraculeus optreden van Krul’. Volgens The Times is de wedstrijd tegen de Spurs een ‘lifetime best’ voor de Haagse international die volgens de krant een ‘duizelingwekkend optreden’ verzorgde.
The Guardian kopt dat Krul in zijn eentje ervoor verantwoordelijk is dat Newcastle de wedstrijd naar zich toe trok: Spurs thwarted by keeper Tim Krul (Spurs gedwarsboomd door keeper Tim Krul).

Hoogtepunt in carrière

Krul zelf was na afloop van de gewonnen wedstrijd ook bijzonder trots op zijn prestatie. ‘Deze wedstrijd is onmiskenbaar het hoogtepunt van mijn loopbaan tot nu toe’, aldus de onpasseerbare keeper. 
Afgelopen vrijdag werd Krul, die zijn opleiding genoot bij ADO Den Haag, alsnog opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal voor de oefeninterlands van Oranje tegen Japan en Columbia die op vrijdag en dinsdag gespeeld worden.