Ook zorgverzekeraar Azivo uit Den Haag verlaagt basispremie

DEN HAAG - De Haagse zorgverzekeraar Azivo heeft de premie voor de basisverzekering voor volgend jaar vastgesteld op 96,50 euro per maand. Dit is 11,50 euro lager dan de huidige premie.
De prijs kan volgens Azivo naar beneden, omdat ook de zorgkosten volgend jaar zullen dalen. Verder heeft de verzekeraar in 2013 een positief resultaat geboekt. Het Haagse bedrijf zegt verder 'scherp zorg te hebben ingekocht'. Met alle ziekenhuizen in de Haagse regio zijn afspraken gemaakt.
Bijna alle premies voor de aanvullende verzekeringen blijven gelijk, alleen de prijs van het meest uitgebreide pakket daalt iets. Een gezin met kinderen onder de 18 jaar met een zogeheten AV-TOP gaat op jaarbais 290 euro minder betalen. 'Dat is goed nieuws in deze economische moeilijke tijd', stelt Azivo.  

Zorg en Zekerheid maakt dinsdag bekend

Ook de Leidse zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid maakt dinsdag de premies voor 2014 bekend. Zilveren Kruis Achmea, met het hoofdkantoor in Leiden, gaat 70,32 euro rekenen voor de basispolis. Alle ziektekostenverzekeraars hebben tot 19 november de tijd om de premies bekend te maken.