Delftse 'seksdeskundige' geen probleem voor kabinet

DELFT - Het kabinet heeft geen problemen met het typetje 'dokter Corrie' van de Delftse cabaretière Martine Sandifort. De olijke dokter Corrie, die elke week in het Schooltv-Weekjournaal informatie verstrekt over seks en relaties, wekt weerstand op bij sommige ouders en leerkrachten. Zij vinden dat hun kroost nog te jong is om informatie te krijgen over seks. De ChristenUnie stelde er vragen over aan staatssecretaris Sander Dekker (VVD) van Media.
Volgens Dekker komen er ook veel positieve reacties binnen bij het Schooltv-Weekjournaal. Daarbij kunnen de leerkrachten zich via de nieuwsbrieven vooraf op de hoogte stellen van het lesmateriaal waarmee dokter Corrie komt aanzetten. Ze kunnen zich dus voorbereiden.
Dekker vindt wel dat leerkrachten relationele en seksuele vorming moeten kunnen geven op een manier die aansluit bij lesmethodes die door de scholen zelf zijn uitgekozen. Volgens hem kan dat ook. Hij wil niet met het Schooltv-Weekjournaal om de tafel over dr. Corrie: 'De verantwoordelijkheid voor wat omroepen uitzenden ligt bij omroepen zelf.'

Vaker typetjes

De van oorsprong Delftse Martine Sandifort is bekend van het cabaretduo Alex en Martine, samen met Alex Klaasen, en het televisieprogramma Kopspijkers, waar ze bekende Nederlanders imiteerde en andere typetjes deed.