Laatste prins carnaval voor de Kalfskoppen uit Delft

DELFT - De Kalfskoppen uit Delft hebben besloten om de stekker uit de carnavalsvereniging te trekken. De verkleedkleren komen nog één keer uit de mand, de prinsenmuts wordt voor het laatst opgezet, want 'we doen gewoon nog mee aan het stadscarnaval, maar daarna houden de Kalfskoppen op te bestaan', zegt secretaris Bert de Visser geëmotioneerd.
'Financiële nood en desinteresse zijn de belangrijkste oorzaken dat we de carnavalsbijl er na 45 jaar erbij neergooien', gaat De Visser verder. In de loop van de jaren is Delft van 21 carnavalsverenigingen naar 7 geslonken. Dat is jammer, want zo dreigt een einde te komen aan een geweldige traditie, aldus de secretaris van de Kalfskoppen.
De doodsteek voor de Kalfskoppen was de bekendmaking dat de feestzaal van de carnavalsvereniging, de Altenahoeve, per april 2014 wordt gesloopt om ruimte te maken voor een laboratorium van grondeigenaar CSM. Er is nog tevergeefs geprobeerd om via de gemeente een ander onderkomen te krijgen.

In het Westland gaat het als een tierelier

Hoe anders in de situatie in het Westland, in De Lier gaat de 60-jarige carnavalsvereniging de Theebukkers als een tierelier. Daar is het aantal leden gestegen en is maandagavond om 11 over 11 de opvolger van Prins Ferdinand Fentilius gekozen. 
'Het geheim van het succes van de Theebukkers zit hem in een breed programma voor jong en oud. House en gabber maar ook een ouderwetse polonaise', aldus voorzitter Leo van Holstein van de Theebukkers.