Lijsttrekkersdebat Alphen aan den Rijn, Boskoop, Rijnwoude bij Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN - De rode stempotloden worden weer geslepen want de inwoners van Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop gaan woensdag naar de stembus. De gemeenteraadsverkiezingen zijn in deze gemeenten eerder dan in de rest van de regio omdat ze op 1 januari 2014 gaan fuseren. Vooruitlopend hierop houdt Radio West dinsdag een lijsttrekkersdebat.
De radio-uitzending is dinsdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. De lijsttrekkers van alle partijen gaan onder leiding van hoofdredacteur Renzo Veenstra van Omroep West en politiek verslaggever Lot van Bree met elkaar in debat over actuele thema’s.
Zo komen bezuinigingen op de thuiszorg aan bod, de problemen rond het bouwproject Lage Zijde, de keuze voor een rondweg bij Boskoop, de toename van het aantal bijstandsuitkeringen en het sluiten van gemeenteloketten na de fusie.

Uitslagenavond

Woensdagavond zijn de eerste verkiezingsuitslagen en reacties daarop te horen in een speciale radio-uitzending vanaf 22.00 uur. Victor Posthuma presenteert deze uitzending en verslaggever Harry van der Pol bericht vanuit het stadhuis van Alphen aan den Rijn. Uiteraard zijn ook op de website van Omroep West de uitslagen te volgen.