Diaconessenhuis en Rijnland Ziekenhuis willen fuseren

Diaconessenhuis Leiden
Diaconessenhuis Leiden
LEIDEN - Twee ziekenhuizen uit Leiden en omgeving willen fuseren. Het gaat om het Diaconessenhuis in Leiden en het Rijnland Ziekenhuis met vestigingen in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn.
Door samen te gaan, kunnen de ziekenhuizen blijven voldoen aan de steeds strengere kwaliteitseisen van verzekeraars. Verder willen verzekeraars alleen nog maar behandelingen vergoeden, als een ziekenhuis een minimum aantal van die operaties per jaar uitvoert. Het gaat dan bijvoorbeeld om operaties van borstkankerpatiënten. 
Elk ziekenhuis krijgt een eigen zorgprofiel. Daardoor kunnen patiënten voor bepaalde operaties en behandelingen in de toekomst niet meer in alledrie de vestigingen terecht. Wat de gevolgen van de fusie zijn voor het personeel is nog onduidelijk. Volgens een woordvoerder is het nog te vroeg om er iets over te zeggen. 

Eerst akkoord or, cliëntenraden en medische staf

De ziekenhuizen moeten nog voorleggen met de ondernemingsraden, de cliëntenraden en de Verenigingen Medische Staf. Het fusieplan wordt ook nog voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).