Nieuw sorteercentrum PostNL in Den Hoorn klaar voor de feestdagen

DEN HOORN - Steeds meer mensen winkelen online. En met de feestdagen voor de deur betekent dat grote drukte bij pakketbezorgers. Onze regio is nu goed voorbereid met de komst van een nieuw sorteercentrum van PostNL in Den Hoorn.
In het sorteercentrum werden dinsdag alleen al 38.000 pakjes verwerkt. De pakjes kunnen sneller bezorgd worden dan voorheen. ‘Als ik ’s avonds online een bestelling plaats, dan kunnen webshops het pakketje om 22.00 uur nog aanleveren in het sorteercentrum van PostNL. En dat kan dan de volgende dag al bezorgd worden’, zegt Marc Potma van PostNL.
Er worden achttien van deze sorteercentra gebouwd in Nederland. Voorheen waren het er drie. Toen moesten de webshopeigenaren verder rijden om hun bestellingen af te geven. Het aantal pakketten steeg vorig jaar met 13 procent. ‘Vorig jaar verwerkten we 120 miljoen pakketten. Het jaar daarvoor waren dat er nog 105 miljoen’, aldus Potma.

Drukte feestdagen

Met de feestdagen worden twee keer zoveel pakketten dan normaal verwacht. ‘We gaan op zondag werken, en we draaien meer diensten’, aldus Potma.
De werknemers worden langzaam voorbereid op de drukte. ‘We zijn nu een half jaar open en gaandeweg werd het steeds meer opgevoerd. Nu zitten we echt op een piek. En straks wordt het nóg drukker’, aldus één van de medewerksters.

200 Tot 250 banen

Het nieuwe sorteercentrum levert 200 tot 250 banen op, waarvan tientallen mensen met 'een afstand' tot de arbeidsmarkt. ‘Ik ben via een uitkering hier gekomen’, zegt één van de medewerksters. ‘En nu heb ik een vaste baan.'