Nog steeds een luchtje aan Goudse Symfonielaan

GOUDA - Al twee weken zitten de bewoners van de Symfonielaan in Gouda in de stank en daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. De stank die in de huizen hangt, is inmiddels wel verminderd.
Afgelopen vrijdag heeft woningcorporatie Mozaïek Wonen een milieuvriendelijke, antibacteriële vloeistof in de kruipruimtes gegoten, in een poging de lucht weg te krijgen. In die kruipruimtes werd na onderzoek namelijk diesel gevonden. De diesel is aangewezen als oorzaak van de stank. 
De ingespoten vloeistof heeft de diesel laten oplossen en zo had het probleem opgelost moeten zijn. Toch zijn de bewoners nog niet tevreden. Er hangt namelijk nog steeds een misselijk makende lucht in de woningen aan de Symfonielaan. 

Probleem

Henk Brückmann van woningcorporatie Mozaiek Wonen laat weten dat ze er alles aan doen om het stankprobleem op te lossen. ‘We zijn druk in gesprek met de gemeente om het probleem op te lossen.’ 
Voor de bewoners kan het probleem niet snel genoeg over zijn. Vorige week sliepen ze al een aantal dagen in een hotel, omdat de stank te erg was. Daarnaast zijn veel bewoners ziek geworden van de lucht.
Zowel de bewoners, de woningcorporatie, als de gemeente weten echter tot op dit moment niet waar de overgebleven stanklucht vandaan komt.