Metershoge T-rex bewaakt treinstation Leiden Centraal

LEIDEN - Reizigers op treinstation Leiden Centraal worden woensdagochtend getrakteerd op een replica van een Tyrannosaurus Rex. Het Leidse museum Naturalis wil met de dino aandacht trekken voor een inzamelingsactie.

Het museum probeert een miljoen euro in te zamelen om een echt skelet uit de Verenigde Staten naar Leiden te halen. Om de 'Nachtwacht van de natuurhistorie' te importeren is in totaal zo'n 7 miljoen euro nodig.

De rest van het bedrag hoopt Naturalis bijeen te sprokkelen via het bedrijfsleven, aankoopfondsen en rijke particulieren.

De botten zijn afgelopen zomer bij een ranch in de Amerikaanse staat Montana blootgelegd door onderzoekers van Naturalis. Als de actie slaagt, zal voor het eerst een zeldzame Tyrannosaurus Rex in een museum buiten de VS te zien zijn.

Skelet pas in 2017 te zien

Mensen die nieuwsgierig zijn, moeten nog wel even geduld hebben. Als het allemaal doorgaat, is het skelet pas in 2017 te bewonderen.

Tot die tijd moeten ze het doen met de nepdinosaurus op het station in Leiden. Die is, net als in het echt, 4 meter hoog en 12 meter lang. De burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, zal om 11.15 uur de replica onthullen.

Deel dit artikel: