Zwangere vrouw uit Leiderdorp mogelijk vermoord

REGIO - LEIDERDORP - De zwangere vrouw die op 30 oktober om het leven is gekomen aan de Raaphorst in Leiderdorp is mogelijk vermoord. Een 34-jarige man uit Leiderdorp zit sinds donderdag vast omdat hij wellicht betrokken is bij haar dood. Dat heeft justitie woensdag bekendgemaakt.
De vrouw werd eind oktober zwaargewond gevonden in het trappenhuis van een flat. Ze woonde daar zelf op de tweede etage. Agenten en ambulancepersoneel hebben nog geprobeerd haar te reanimeren, maar ze overleed later in het ziekenhuis.
In eerste instantie werd gedacht dat de vrouw van de trap was gevallen, laat justitie weten. Maar inmiddels zijn er sterke aanwijzingen voor een misdrijf. Er is onderzoek gedaan in het trappenhuis en het appartement.

Verdachte kende slachtoffer

Donderdag is een verdachte aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie kenden de verdachte en het slachtoffer elkaar en heeft de verdachte mogelijk een motief en geen alibi. Zijn voorarrest is gisteren met twee weken verlengd.

Tas verdwenen

Het slachtoffer is een slanke vrouw van 30 jaar en 1.60 meter lang, van Surinaams-Hindoestaanse afkomst. Ze was zichtbaar in verwachting. De politie zoekt mensen die haar op 30 oktober nog hebben gezien of die iets is opgevallen in de flat aan de Raaphorst.
Ook is de politie op zoek naar een stoffen veelkleurige tas die het slachtoffer volgens getuigen regelmatig bij zich had.