‘Mijn hart breekt als ik mijn landgenoten zie worstelen'

DEN HAAG - De gevolgen van orkaan Haiyan komen hard aan bij Filipijnen in onze regio. De tropische storm die afgelopen weekend over het Aziatische land raasde, heeft een spoor van verwoesting achtergelaten.
Omroep West sprak met twee vrouwen uit de Filipijnen. Ze werken onder meer in Den Haag als au pair. Voor zowel de 27-jarige Lovejoy Suarez als de 25-jarige Katherine Gasalao, is  het drama zich afspeelt in hun land niet te bevatten.
De eerste twee dagen na de storm was het voor beide vrouwen niet mogelijk om contact te leggen met hun familie. Uiteindelijk kon de moeder van Katherine Gasalao via internet laten weten dat alles goed was met het gezin. Lovejoy Suarez hoorde via een sms-bericht dat haar familie niets mankeert, maar dat hun huis vernield is door een omgevallen boom.

Kleding inzamelen

Maandag is er een tv-actie van de gezamenlijke hulporganisaties. In samenspraak met au pair organisatie U-AuPair in Wassenaar willen Katherine en Lovejoy een kledinginzamelingsactie op touw zetten voor hun getroffen landgenoten.