Grootse feestplannen voor tienjarig jubileum Westland

Feest
Feest
WESTLAND - Een gala, een Westlandse Cross en een groot muziekevenement. Dit zijn de plannen voor de viering van het tienjarig bestaan van de gemeente Westland. Een eventuele datum is ook al bekend: van 19 tot 22 juni.
Woensdagavond werden de mogelijke activiteiten, datum en plaats aan de gemeenteraad gepresenteerd. Het feestterrein zou op het braakliggende terrein van FloraHolland kunnen worden opgebouwd. En qua muziek wordt gedacht aan een Pinkpopachtig festival met bekende bands en een top DJ. Concrete namen zijn echter nog niet bekend. Wel heeft de gemeente een optie genomen op het SBS6-programma Nederland Muziekland als onderdeel van de viering.
Ook aan de economische positie van het Westland is gedacht. Zo zou bijvoorbeeld op de donderdag een Greenportgala moeten plaatsvinden, waarbij handelsdelegaties uit de hele wereld in het Westland aanwezig zijn. De zaterdag staat in het teken van sport en spel. Het idee is om een soort groene' versie van de Zwarte Cross te laten plaatsvinden; de Westlandse Cross, met fietstochten en een kampioenschap waterfietsen.

100.000 euro beschikbaar

De gemeente heeft een ton beschikbaar gesteld voor de festiviteiten in juni. Volgende maand beslist de Commissie Bestuur of de plannen, zoals ze nu zijn gepresenteerd, ook daadwerkelijk door kunnen gaan.