Beveiliging voortaan ook buiten partycentrum Zichtenburg in Den Haag

DEN HAAG - Bij partycentrum Zichtenburg in Den Haag staan voortaan ook beveiligers buiten als daar een Iraanse ceremonie wordt gehouden. Dat heeft de organisatie besloten na de steekpartij woensdagavond bij het partycentrum aan de Zichtenburglaan.

Door Marcel van den Eng

Bij de steekpartij raakten een Hagenaar en een Rotterdammer gewond. Een andere Rotterdammer en drie mannen uit Vlaardingen werden door de politie aangehouden. Volgens de organisatie van de Iraanse ceremonie die jaarlijks wordt gehouden, ging aan de steekpartij een ruzie vooraf. Waarover de ruzie ging, is onduidelijk.

Duw- en trekwerk

‘Ik zag dat opeens buiten op straat zes mensen met elkaar ruzie kregen. Er was daarna wat duw- en trekwerk. Daarbij zag ik bloed op straat’, vertelt de organisator die niet weet wie de raddraaiers waren. ‘De beveiligers die we binnen hadden, heb ik erop af gestuurd’. Op het moment van de steekpartij waren er zo’n duizend mensen in het partycentrum.
De bezoekers bleven rustig. ‘Ik heb de deuren van het partycentrum afgesloten. Er was geen paniek. Alles verliep verder zonder problemen’, vervolgt de organisator die benadrukt dat er niets in het partycentrum zelf is gebeurd. ‘Het gebeurde allemaal op straat, voor de deur. De politie vroeg nog onderzoek binnen te doen, terwijl de mannen daar niet waren geweest’.
Partycentrum Zichtenburg is in het verleden vaker negatief in het nieuws geweest. Eind oktober vorig jaar was er ook al een steekpartij. Eind maart 2011 werd het partycentrum nog een tijdje ontruimd na een bommelding.
Burgemeeester Jozias van Aartsen laat via een woordvoerder weten het politieonderzoek af te wachten.