College Zoetermeer steunt uitbreiding SnowWorld

Skibaan Snowworld
Skibaan Snowworld
ZOETERMEER - Het Zoetermeerse college van burgemeester en wethouders steunt de uitbreiding van SnowWorld. De gemeenteraad wordt in een voorstel gevraagd mee te werken aan de verlenging van de derde skipiste.
SnowWorld zag in 2012 af van uitbreiding met een vierde baan, omdat er veel tegenstand was onder de omwonenden. De verlenging van de derde baan moet nu worden gerealiseerd onder dezelfde randvoorwaarden die voor de komst van de vierde baan golden.
Het schetsontwerp voor het verlengen van de derde baan heeft de instemming van de stadsbouwmeester. Dat wordt verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp.
Groen
De mate waarin het groen wordt gecompenseerd gaat de gemeente samen met vertegenwoordigers van belangenorganisaties invullen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 12 november besloten.
De derde baan krijgt een lengte van driehonderd meter en een hoogte van 68,4 meter. De kop van de baan is open, zodat skiërs de omgeving kunnen zien. De brandtrap naast de kop wordt ook een uitkijktoren, die toegankelijk is voor andere bezoekers van het Buytenpark.

Informatiebijeenkomst

SnowWorld dient naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014 een aanvraag in voor de uitbreidingsplannen. Een jaar later volgt een aangepast bestemmingsplan, dat moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad.
Op donderdag 14 november houdt SnowWorld van 19.00 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden.