Nieuwe mensen gehoord rond moordzaak Elsa Tisseur uit Alphen aan den Rijn

Herdenking Elsa Tisseur
Herdenking Elsa Tisseur
ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor het gerechtshof in Den Bosch zijn donderdag nieuwe mensen gehoord over de vermoorde Elsa Tisseur uit Alphen aan den Rijn. Het lichaam van de vrouw werd eind 2010 gevonden in de bossen bij Veghel.

Door Marcel van den Eng

Vorig jaar werd haar ex-vriend Mario van E. nog veroordeeld tot twaalf jaar cel. Justitie eiste eerder een gevangenisstraf van zestien jaar, maar die straf viel lager uit toen deskundigen het oneens waren of Elsa levend was begraven. Van E. had zijn vriendin eerder als vermist opgegeven. Volgens zijn advocaat is zijn cliënt onschuldig en daarom ging hij in hoger beroep.
Het Openbaar Ministerie laat weten dat donderdag een vriend van de verdachte is gehoord. Ook twee medewerkers van een kentekenregistratiebureau, een politieagent en een werknemer van het Nederlands Forensisch Instituut zijn gehoord. 'Verder rezen er nog wat vragen op tijdens de behandeling van de zaak', aldus een woordvoerder van het hof.

Nieuwe eis duurt nog even

Het hof verwacht dat begin februari de zaak verder gaat. Justitie gaat er vanuit dat een nieuwe eis nog langer op zich laat wachten. Het hof had donderdag ruim vijf uur uitgetrokken voor de behandeling van de zaak over de moord op Elsa Tisseur.