Comedy Paul de Leeuw gaat toch door

DEN HAAG - Paul de Leeuw heeft groen licht gekregen voor het maken van een nieuwe comedyserie voor de VARA. Dit zegt De Leeuw in het programma WestBusiness presenteert: FRITS!
De programmamaker had het afgelopen half jaar geschreven voor de nieuwe comedy, maar de serie bleek te duur. Nu er toch geld voor blijkt kan de comedy gebaseerd op de Amerikaanse serie Curb your enthusiasm toch gemaakt worden. ‘Het gaat over een man van 51, een entertainer, die aan lager wal is geraak.  Zijn omroep zegt dat hij een realitysoap moet gaan maken, maar niemand thuis wil meedoen’.  Paul de Leeuw heeft nu acht afleveringen geschreven. ‘Het mag gemaakt worden en ook budgettair zijn we eruit. We gaan volgend jaar opnemen’.

Nieuwe quiz bij RTL

Paul de Leeuw is niet alleen bezig met de comedy, komende dinsdag starten de opnames van een nieuwe quiz, Roodkapje. De quiz is gebaseerd op het namenspel, ‘het is een oud spelletje dat ik iedere zomer speel en deze zomer bedacht ik opeens hoe leuk het eigenlijk is voor een programma’. Roodkapje zal worden uitgezonden door RTL omdat de publieke omroep geen spelletjes meer wil op Nederland 1. De Leeuw: ‘Dat vind ik een beetje dom, maar gelukkig is RTL zeer enthousiast over het format. De presentator kijkt uit naar de opnames. ‘Het is een simpel spelletje, maar ik denk niet dat veel mensen het kunnen presenteren zoals ik, dus ik denk dat het een aardig programma gaat worden’.