Cesar Zuiderwijk: 'Denk maar aan seks als je naar mijn auto zoekt'

Cesar Zuiderwijk
Cesar Zuiderwijk
DEN HAAG - Wanneer het precies is gebeurd, weet hij niet, maar toen Cesar Zuiderwijk woensdagavond bij z'n tweede huisje aankwam, trof hij één grote chaos aan. 'Het huis was helemaal overhoop gehaald', zegt de drummer van de Golden Earring ontdaan.
Dieven hebben onder andere de gouden plaat van het album 'Tits 'n Ass' en zijn pas aangeschafte Jeep meegenomen. 'Die Jeep doet me minder, het zijn vooral de spullen met emotionele waarde die ik terug wil. Zoals servies, schalen en andere mooie dingetjes', zegt Zuiderwijk.

Puinhoop

'Wat me nog het meest dwarszit is dat ze er zo'n puihoop van hebben gemaakt.' Het huis, dat dichtbij de Belgische grens ligt, was volgens de Haagse drummer één grote bende. 'De bank was helemaal uit elkaar getrokken en lag in stukken op de grond. En de hoezen van de bank hebben ze gebruikt om al mijn spullen in te doen.'

'Denk maar aan seks'

Zuiderwijk heeft meteen aangifte gedaan, maar vooralsnog is er nog niets teruggevonden. Degene met de gouden tip mag van de drummer de gouden plaat houden als beloning. 'Dus houd je ogen goed open. In het kenteken zitten de letters SX. Dus denk maar aan seks als je op zoek gaat naar mijn auto', zegt de Hagenaar lachend.