Bijna kwart miljoen voor Haagse wijkwinkel

Opbrengst Rode Kruisgala
Opbrengst Rode Kruisgala
DEN HAAG - Het Haagse Rode Kruis Gala heeft donderdagavond bijna een kwart miljoen euro opgehaald voor de Haagse Wijkwinkel. Gasten van het Gala betaalden in het Kurhaus voor een tafel van achter personen 5.500 euro. De opbrengst was iets minder dan tijdens het gala in 2012.
Toen werd er 245.000 euro opgehaald, dit jaar bleef de teller op 229.200 euro staan.

Optredens en een veiling

Onder leiding van gastheer Willem Post en veilingmeester Junior Zegger werden de 250 aanwezigen getrakteerd op verschillende optredens van onder meer Meike van der Veer, bekend van The Voice of Holland, en Re-Play.
Ook was er een veiling waar behalve op kunst ook bijvoorbeeld geboden kon worden op meevaren met een fregat of een tassenclinic bij Omar Munie. 

Wijkwinkel

In 2011 heeft het Rode Kruis in Den Haag Zuidwest  een wijkwinkel opgezet. In de wijkwinkel kunnen inwoners langskomen met vragen, deelnemen aan activiteiten, nieuwe contacten leggen of onder het genot van een kop koffie gewoon hun verhaal kwijt.
Medewerkers van het Rode Kruis helpen mensen inzicht te krijgen in bijvoorbeeld hun financiële situatie of leren ouderen hun zelfredzaamheid te vergroten door uitleg te geven over internet en mobiele telefoon. Ook wordt er voorlichting gegeven over thema’s als veiligheid in en om het huis.
Daarnaast kunnen buurtbewoners oefenen met de Nederlandse taal waardoor de communicatie verbetert.