Advocaat: bijdrage politie Den Haag aan uitvaart Rishi erg klein

DEN HAAG - De politie heeft erg weinig meebetaald aan de uitvaart van de doodgeschoten 17-jarige Rishi in Den Haag. Dat zegt één van de advocaten van Rishi’s moeder, Orlando Kadir.

Door Marcel van den Eng

Rishi werd eind vorig jaar doodgeschoten door een politieagent op station Holland Spoor in Den Haag. De tegemoetkoming in de kosten staat volgens de politie los van de rechtszaak die begin december wordt gehouden. De bijdrage moet dan ook niet gezien worden als een schuldbekentenis. 
Volgens Kadir heeft de politie ongeveer een tiende van de totale kosten betaald, de rest staat nog open. 'Het is een beetje voorbarig te stellen dat de politie alle kosten voor de uitvaart voor haar rekening heeft genomen. Ik hoop voor de nabestaanden dat het zover nog gaat komen’. Kadir wil niet zeggen hoeveel de uitvaart heeft gekost.

Politie gaat ervan uit dat alle kosten zijn betaald

De politie laat weten dat zij een rekening voor de uitvaart hebben gekregen van de advocaat. 'En die is vervolgens betaald', aldus een woordvoerder, die ervan uitgaat dat daarmee alle kosten zijn betaald.
'De politie is zich er echter terdege van bewust dat het overlijden van Rishi voor de familie en andere betrokkenen een zeer tragische gebeurtenis betreft. Onder deze uitzonderlijke omstandigheid heeft de politie, zonder op de formele afwikkeling vooruit te lopen, medio oktober van dit jaar besloten om de begrafeniskosten te vergoeden.'

Advocaat roemt optreden Van Aartsen

De raadsman van Rishi's familie roemt het optreden van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen. ‘Dankzij de bemiddeling Van Aartsen is de politie met geld over de brug gekomen. Hij heeft zich niet geheel onverdienstelijk gemaakt’.