Drukke dag zaterdag voor Sinterklaas: ronde langs de regio

Intocht Sinterklaas 2012 in Scheveningen
Intocht Sinterklaas 2012 in Scheveningen
DEN HAAG - Hij komt. Hij komt. Hij komt op heel veel plekken aan zaterdag: die lieve goede Sint. Hij heeft dus een drukke dag in onze regio. Wanneer en waar arriveren Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in Zuid-Holland? Bekijk hieronder een overzicht.

Alphen aan den Rijn

Zaterdag om 12.00 uur komt Sinterklaas aan op het Rijnplein. De activiteiten duren daar tot 15.00 uur.
Gouda
In Gouda meert de stoomboot om 10.15 uur aan bij het Regentesseplantsoen. Rond 11.00 uur start de Goedheiligman aan de tocht door de binnenstad. Om 12.30 ontvangt burgemeester Milo Schoenmaker Sint bij het stadhuis. 's Middags bezoekt de kindervriend de Pietenschool. 

Den Haag

Om 11.30 uur komt Sinterklaas aan in de Scheveningse haven, maar al vanaf 10.30 uur kunnen wachtende kinderen en ouders kijken naar verschillende optredens. Na de ontvangst in de haven vertrekken Sinterklaas en zijn gevolg van ruim zeshonderd Pieten met een lange stoet praalwagens voor een rijtoer door de winkelstraten van Scheveningen en Den Haag. De rijtoer eindigt dit jaar op het Lange Voorhout ter hoogte van het Escher Museum. Daar arriveert de goedheiligman rond 16.30 uur. Omroep West doet live verslag van de intocht. 
Zoetermeer
Op het Theaterplein in het Stadshart komt Sint om 11.30 uur aan. Vanaf daar loopt hij naar de Stadshart Passage.

Leiden en Delft bezoekt de Sint een week later.

Delft

Op zaterdag 23 november varen de Sint en zijn Zwarte Pieten vanaf ongeveer 12.00 uur over het Rijn-Schiekanaal naar de aankomstplaats bij de Oostsingel ter hoogte van de Tweemolentjesvaart. Om 12.45 uur zet de goedheiligman voet aan Delftse wal en wordt hij welkom geheten door burgemeester Verkerk. Rond 13.00 uur begint de stoet en wordt een route door de Delftse binnenstad gelopen en gereden met ruim honderd Zwarte Pieten.

Leiden

Om 12.00 uur komt Sinterklaas aan op de Beestenmarkt. Een dag later, zondag 24 november, zet hij de deuren van zijn huis in De Waag open. Dat is dagelijks geopend van 12.00 tot 17.00 uur.