Instellingen

Eerste elftal SV Wassenaar uit competitie gehaald na vechtpartij

WASSENAAR - Het eerste elftal van voetbalvereniging S.V. Wassenaar is uit de competitie gehaald na een vechtpartij twee weken geleden. De voetbalvereniging wacht nog op de schriftelijke verklaring en motivatie van de voetbalbond. Pas daarna wordt besloten of de club in beroep gaat.

Clubsecretaris Patrick van Beelen noemt de sanctie 'gek, omdat eigenlijk alle spelers zijn vrijgesproken.' Voorzitter Jan Boerefijn begrijpt het straffen wel, maar de zwaarte daarvan niet. 'Als er twee teams betrokken zijn bij een vechtpartij, hebben er twee schuld. Ik snap echter niet hoe het kan dat ons elftal uit de competitie is gezet, terwijl Haagse Hout is vrijgesproken.' Volgens Boerefijn liepen drie Wassenaarse spelers letsel op bij het incident, maar kwam de tegenpartij er zonder grote kleerscheuren vanaf.

De wedstrijd tussen Wassenaar en Haagse Hout in de 4e Klasse A liep twee weken geleden uit op een grote vechtpartij. Twee spelers moesten naar het ziekenhuis.

Er wordt nog onderzocht wie er bij het gevecht betrokken waren. SV Wassenaar bepaalt daarna welke straffen de spelers krijgen.