Instellingen

Wilde achtervolging in Delft na straatroof

Aanhouding politie
Aanhouding politie

DELFT - Een straatroof op de Brabantse Turfmarkt was vrijdagavond de aanleiding voor een wilde achtervolging door het centrum van Delft.

Een 25-jarige Delftse liep vrijdagavond over de Brabantse Turfmarkt toen de passagier van een zilverkleurige scooter ineens de tas van haar schouder rukte. De scooter reed vervolgens richting de Markt. De gewaarschuwde politie ging direct met meerdere eenheden op zoek naar de straatrovers.

Een motoragent zag op de Wateringsevest een scooter rijden met daarop twee mannen die aan het signalement voldeden.  Er ontstond toen een achtervolging door de Delftse binnenstad, waarbij de scooterrijder zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde.  Agenten konden de scooter uiteindelijk op de Phoenixstraat tot stoppen dwingen.

Meer op de kerfstok

De bestuurder, een 30-jarige Hagenaar, werd aangehouden. De passagier viel op de Oude Kerkstraat van de scooter nadat hij met zijn been tegen een paaltje was gekomen. Hij is gevlucht en agenten konden hem niet meer vinden.

De Hagenaar die werd aangehouden beledigde voortdurend de agenten die hem aanhielden. Zij hebben daarvan aangifte gedaan. Verder bleek de scooter waarop hij reed te zijn gestolen. Ook bleek de Hagenaar niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en reed hij onder invloed van alcohol.  En in zijn kleding en onder het zadel van de scooter vond de politie ook nog inbrekerswerktuigen.