Gerard Joling opent jubilerende Ice Paradise in Leidschendam

Schaatsend kindje valt
Schaatsend kindje valt
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - De mobiele ijsbaan die in de winter in de vijver bij winkelcentrum Leidschenhage ligt, is dit jaar de langst liggende tijdelijke ijsbaan van Nederland. Eigenaar René Bogaart begon er 10 jaar geleden mee.
‘Ik had zo’n ijsbaan gezien in de Hofvijver en vond het een geweldig idee', zegt Bogaart. 'Dat moest ook in de vijver bij Leidsenhage komen! Als vader van een groot gezin van 6 kinderen weet ik als geen ander hoe fantastisch het is om kinderen te zien genieten. Ik had geen idee waar ik aan begon en heb alles echt vanaf de basis moeten leren. De eerste ijsbaan was heel eenvoudig en vrij snel had ik door dat het een ‘all-weather’ ijsbaan moest worden. Er moest een dak opkomen en zo geschiedde.’

Toiletwagen bij de ijsbaan

Ieder jaar zorgde Bogaart ervoor dat Ice Paradise iets extra’s kreeg zodat er voor de bezoekers toch weer iets anders was. Dit jaar opent Ice Paradise alweer voor de 10e keer de deuren en dit jaar staat er een toiletwagen bij de ijsbaan, zodat de bezoeker op een hygiënische manier een bezoek aan het toilet kan brengen.
Aanstaande vrijdag 22 november opent Gerard Joling Ice Paradise. Bezoekers kunnen dan een rondje schaatsen met de BN'er.