Miniatuurkunstwerken in Haagse Wonderkamers

DEN HAAG - Het Haagse Gemeentemuseum opende zaterdag de vernieuwde Wonderkamers, een tentoonstellingsruimte waar gezinnen en kinderen dankzij een game met kunst kennis kunnen maken.
In de Wonderkamers gaan bezoekers in tweetallen op pad met een tablet in de hand. In 13 ruimtes komen verschillende thema's aan bod en kunnen bezoekers van alles beleven. Iemand kan bijvoorbeeld in een mooie outfit op de catwalk paraderen en dansen op het ritme van de Boogie Woogie terwijl Mondriaan hem aanmoedigt. 

2000 piepkleine kunstwerken

'Het Magische Midden' staat centraal in de Wonderkamers, een installatie met zo'n 2000 piepkleine kunstwerken van ruim 850 kunstenaars uit meer dan 80 landen. De werken, meestal niet groter dan 10 centimeter, zijn gemaakt door beroemde kunstenaars als Damien Hirst, Yves Klein, Marlene Dumas, Roy Lichtenstein, Karel Appel en Erwin Olaf.
De miniatuurkunstwerken komen uit de collectie van de Amsterdamse kunstverzamelaars Ria en Lex Daniëls. Zij begonnen in 1991 met het aanleggen van hun verzameling kleine kunstwerken. Bij de tentoonstelling in Den Haag verschijnt ook een bijbehorende minicatalogus.
De Wonderkamers zijn vanaf zondag open voor publiek.