Instellingen

Laatste voorbereidingen bij Cordaid in Den Haag voor Giro 555

storm filipijnen huilende meisjes

DEN HAAG - Bij het callcenter van Cordaid in Den Haag worden het afgelopen weekend alle voorbereidingen getroffen voor de grote inzamelingsactie voor de Filipijnen op maandag.

Vanaf de locatie op de Lutherseburgwal worden mensen die geld willen geven te woord gestaan, en wordt noodhulp in de Filipijnen zelf gecoördineerd door de tien samenwerkende hulporganisaties van Giro 555. Cordaid werft vrijwilligers en krijgen heel veel telefoontjes van mensen met vragen. 'We hebben een oproep gedaan om callcenters in het land te bemensen. Daar zijn geloof ik 300 tot 400 reacties op gekomen, dus we zitten al helemaal vol met mensen die telefoontjes kunnen opnemen', zegt Jos de Voogd van Cordaid.

Actiedag bij Omroep West

Omroep West houdt maandag een eigen actiedag voor de Filipijnen.  Zo'n beetje alles wat geld oplevert is mogelijk: een plaat aanvragen, de groeten doen of reclame maken voor je voetbalvereniging. Er kan ook geboden worden op veilingen: wil je bijvoorbeeld je persoonlijke klusjesman Justin Verkijk inhuren, een conference van Sjaak Bral bijwonen of Very Important Hagenaar worden? Kijk voor alle veilingen op deze pagina. Ook trekken live verslaggevers de regio in om verslag te doen van plaatselijke inzamelingsacties. De opbrengst wordt ook gestort op Giro 555.