Instellingen

Marathonuitzending op Omroep West voor de Filipijnen

Giro 555
storm filipijnen ravage jongen kijkt in camera
storm filipijnen provisorisch tentje
storm filipijnen huilende meisjes
storm filipijnen haiyan vanuit de ruimte

DEN HAAG - Omroep West en Den Haag FM besteden maandag de hele dag samen aandacht aan de ramp op de Filipijnen. Met een marathonuitzending op tv, radio en internet en met veilingen, inzamelingsacties en Bekende Hagenaren wordt geprobeerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Giro 555.

Het officiële dodental als gevolg van de ramp op de Filipijnen staat zondagavond op 3976. Er worden nog 1590 mensen vermist, waaronder 10 Nederlanders. Een veel grotere groep mensen heeft hulp nodig. Door de tyfoon zijn 3,9 miljoen mensen hun huis kwijt geraakt en ruim 18.000 mensen raakten gewond. Om die mensen te helpen is veel geld nodig.

Acties op Omroep West

De uitzending, die te volgen is op radio, televisie en internet, begint om 6.00 uur 's ochtends in Mogge Michiel. Patrick van Houten en Ron Davids mogen tegen 19.00 uur de totaalopbrengst aankondigen. Omroep West is live bij verschillende inzamelacties in de regio en ook op de radio kan er geld ingezameld worden, bijvoorbeeld door (tegen een donatie) een verzoekplaat in te dienen of te bieden op een van de veilingen van Omroep West. Er is de gehele dag door contact met het inzamelcentrum in Hilversum.

Heb jij ook een actie die wel wat extra publiciteit kan gebruiken? Meld je aan via 555@omroepwest.nl. Bieden op de veilingen kan op de speciale veilingpagina.