Instellingen

Groep vrienden neemt exclusieve mannenmodezaak over

still van den heuvel gevel

DEN HAAG - Herenmodezaak F.G. van den Heuvel is misschien wel een van de oudste en exclusiefste winkeltjes van Den Haag. De zaak wordt al sinds 1882 gerund door de familie van den Heuvel, maar nu er geen opvolger in de familie meer is, nemen vijf vrienden, waaronder een chirurg, een headhunter en een horeca-ondernemer de zaak over.

Van den Heuvel aan de Hoge Nieuwstraat in Den Haag is niet zomaar een modezaak. De winkel biedt klassieke kleding en accessoires van eigen label of van Londense merken. Koning Willem Alexander heeft er voor de inhuldiging zelfs zijn rokkostuum laten maken en de speciale constructie voor de mantel hebben zij bedacht.

KNO-chirurg

Toen oud-eigenaar Frans van den Heuvel geen opvolger kon vinden, boden vijf mannen - vaste klanten - een oplossing. Vaste klanten van de zaak, maar totaal geen ervaring in de detailhandel of mode. De één is KNO-chirurg, de ander headhunter of horeca-ondernemer. 'Het moet wel een vreemde gewaarwording geweest zijn toen een chirurg zich meldde,'  geeft een van de nieuwe eigenaren, Hein Leversteijn, toe. 'Maar de twijfels waren bij het eerste gesprek weg', zegt Frans van den Heuvel.

De nieuwe eigenaren gaan niet stil zitten. Het interieur zal worden aangepakt, een webshop staat op stapel en er is onlangs een winkelmanager aangetrokken. Ook wordt alle kleding op korte termijn onder eigen label gevoerd.