Instellingen

Nieuw bewijs tegen Ronald P. in moordzaak Anneke van der Stap

RIJSWIJK - Tegen Ronald P., die vorig jaar werd vrijgesproken voor de moord op de Rijswijkse Anneke van der Stap, is nieuw bewijs opgedoken. Dat meldt De Telegraaf maandag.

Het nieuwe bewijs zou Delftenaar P. volgens politiebronnen direct in verband brengen met de dood van de Rijswijkse studente, schrijft de Telegraaf. Dat hij vorig jaar september nog werd vrijgesproken van de moord, leidden tot grote verontwaardiging.

Het nieuwe bewijs zou een verklaring zjin die een getuige de afgelopen maanden tegenover de politie heeft afgelegd. Die zou van cruciaal belang kunnen zijn bij het hoger beroep. Dinsdag moet P. in Den Haag voor het gerechtshof verschijnen.

Vrijspraak

De rechtbank besloot vorig jaar dat P. 'helaas' moest worden vrijgesproken van de moord op Anneke van der Stap, wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie, dat levenslang had geëist, is ervan overtuigd dat Ronald P. de 22-jarige kunststudente acht jaar geleden om het leven heeft gebracht. Haar lichaam werd na elf dagen vermissing gevonden in de bosjes bij het Jaagpad langs de Vliet in Rijswijk.

P. zit op dit moment een gevangenisstraf van 15,5 jaar uit voor de moord op stewardess Christel Ambrosius in 1994, de zogenoemde Puttense Moordzaak.

Recht gesproken

De vader van Anneke sprak zondag de hoop uit dat er bij het hoger beroep niet alleen recht wordt gesproken, maar ook recht wordt gedaan, zo schrijft de krant. Van der Stap zal tijdens het hoger beroep opnieuw een slachtofferverklaring voorlezen.