Hagenaar (35) opgepakt voor chantage en inbraak

Inbraak
Inbraak
DEN HAAG - De politie heeft vrijdagmiddag een 35-jarige Hagenaar opgepakt. Hij zou bij een andere Hagenaar hebben ingebroken. Daarna zou hij hem bedreigd en gechanteerd hebben met informatie die hij tijdens de inbraak had buitgemaakt.
Het slachtoffer deed vorige week aangifte.
De politie pakte vrijdag ook twee verdachten op. Het leek erop dat zij een rol hadden in de zaak, maar zij zijn inmiddels weer vrijgelaten. Ze worden niet meer verdacht.
Inbraak
Bij de inbraak werden onder andere twee computers, een usb-stick en andere persoonlijke eigendommen gestolen. Op de usb-stick stond informatie waarmee de inbrekers de bewoners van het huis konden chanteren.
Het slachtoffer werd een paar dagen na de inbraak door de inbrekers benaderd. De bewoner kon de usb-stick voor 3.000 euro terugkopen. Als hij dat niet deed, zouden de beelden openbaar gemaakt worden.

Arrestatie

De politie werkte samen met het Openbaar Ministerie om de verdachte te arresteren. Ze stonden paraat toen de verdachte op kwam dagen om de usb-stick uit te wisselen voor het geld.
Toen de man op de afgesproken plek verscheen, greep de politie meteen in om hem en een tweede verdachte te arresteren. Een derde verdachte probeerde de aanhouding tegen te houden. Die laatste twee zijn dus weer vrijgelaten.
Doorzoeking huis
Later op de dag heeft de politie een huis aan de Dedemsvaartweg in Den Haag doorzocht. Daar werden bijna alle spullen teruggevonden die bij de inbraak waren gestolen.
De 35-jarige verdachte wordt maandag voorgeleid. Hij maakt deel uit van een crimineel jeugdnetwerk uit de omgeving van de Beresteinlaan.