Instellingen

Actiedag Omroep West voor Filipijnen goed van start

filipijnen wrakhuis met baby
cheryl filipijnen inzamelactie 2
cheryl filipijnen inzamelactie 1
cheryl filipijnen inzamelactie 4
cheryl filipijnen inzamelactie 4

DEN HAAG - De inzamelingsactie van Omroep West en Den Haag FM voor de slachtoffers de ramp op de Filipijnen had rond 10.30 uur al ruim 1.500 euro opgeleverd. Er worden vooral veel plaatjes aangevraagd voor Giro 555.

Omroep West en Den Haag FM zenden maandag een marathonuitzending op radio, tv en internet uit met veilingen, inzamelingacties en bekende Hagenaren.

Op die manier wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de tyfoon die anderhalve week geleden over de Filipijnen trok. Door de tyfoon zijn 3,9 miljoen mensen hun huis kwijtgeraakt en ruim 18.000 mensen zijn gewond.

Acties

Er worden allerlei acties georganiseerd om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de tyfoon. Zo verzamelt Cheryll van Vliet alles wat de mensen op de Filipijnen kan helpen. Van kleding tot lucifers en kaarsen. De leerlingen van basisschool Willem de Zwijger te Schoonhoven willen ook een bijdrage leveren. Ze zamelen geld in door middel van een sponsorloop aanstaande woensdag.

Verder kunnen mensen bieden op kaartjes en een meet&greet met de Leidse cabaretier Jochem Myjer. Het Nederlands elftal - onder leiding van bondscoach en Noordwijker Louis van Gaal - veilt vier VIP kaarten voor de wedstrijd Nederland - Colombia, inclusief luxe diner. Het hoogste bod is op dit moment 750 euro.

Giro 555

Heb jij ook een actie die wel wat extra publiciteit kan gebruiken? Meld je aan via 555@omroepwest.nl. Bieden op de veilingen kan op de speciale veilingpagina.