Moeder Van der Vlis donderdag gehoord over bloedbad Alphen

Herdenking Ridderhof 2013
Herdenking Ridderhof 2013
ALPHEN AAN DEN RIJN - De moeder van Tristan van der Vlis moet donderdag voor de rechtbank in Den Haag verschijnen. Zij is opgeroepen als getuige door de advocaat van enkele slachtoffers van de fatale schietpartij in april 2011 in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn.
Twee slachtoffers, die namens een groep van twintig slachtoffers de zaak aanspanden, hopen aan de hand van de verhoren te bekijken of iemand aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade die zij leden. De vader van Tristan werd in september al gehoord.
Tristan schoot op 9 april 2011 zes mensen en uiteindelijk zichzelf dood in het Alphense winkelcentrum. Ook raakten zeventien mensen gewond.

Bij verschillende instanties aangeklopt

De ouders van Tristan hebben bij verschillende instanties over de jaren heen hun zorgen geuit over hun zoon, zei zijn vader. Hij noemde 2006 'crisis'. Toen vond hij ook een schriftje met een afscheidsbrief van zijn zoon, die plannen zou hebben gehad zichzelf dood te schieten. Van der Vlis belde toen 112.
Daarna ging het eigenlijk steeds beter met Tristan. Wel trok Hans van der Vlis bij de GGZ aan de bel dat zijn zoon bezig was met een wapenvergunning. 'Maar ik had de indruk dat ze daar niets mee konden.' Ook sprak hij daarover met iemand van de schietvereniging.