Instellingen

Oranjes zetten koningstour na Den Haag voort in Caribisch Nederland

Koning Curacao 1
Koning Curacao 2
Koning Curacao 4
Koning Curacao 4
Koning Curacao 5
Koning Curacao 6
Koning Curacao 7
Koning Curacao 8
Koning Curacao 9
Koning Curacao 10

DEN HAAG - Na de Koningstour in juni in Den Haag te hebben afgesloten, zetten koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun kennismakingsbezoeken voort in tropisch Nederland. Sinds vorige week is het koningspaar op de zes eilanden die deel uitmaken van het koninkrijk.

Met het spelen van de volksliederen van Curaçao en Nederland en het inspecteren van de erewacht startte maandagochtend (lokale tijd) het bezoek aan Curaçao. Het officiele gedeelte vond plaats op het Gouvernementsplein, aan de voet van Fort Amsterdam. Daar wappert sinds de komst van het koningspaar de koninklijke standaard.

In de volkswijk Otrabanda in Willemstad werden de vorst en zijn vrouw met open armen ontvangen. Het koningspaar kwam handen tekort tijdens de wandeling van bijna een uur door het stadsdeel. Dranghekken waren nauwelijks aanwezig, waardoor iedereen het koningspaar probeerde aan te raken of een foto te maken. Dat zorgde soms voor chaotische taferelen.

Feestavond

De eerste dag van het kenningsmakingsbezoek aan Curaçao werd maandagavond (lokale tijd) afgesloten met een groot feest in het centrum van Willemstad. Het eiland bood Willem-Alexander en Máxima een ‘spetterende show’ met muziek en dans aan. Duizenden mensen waren daarbij aanwezig.