Hof begint aan moordzaak Rijswijkse Anneke van der Stap

DEN HAAG - Het gerechtshof in Den Haag buigt zich dinsdag over de moord op de Rijswijkse studente Anneke van der Stap. Het gaat om een regiezitting, waarin de stand van het onderzoek aan de orde komt.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste bij de rechtbank levenslang tegen Delftenaar Ronald P., maar die sprak hem vrij wegens gebrek aan bewijs. Daarom ging justitie in hoger beroep.
Het lichaam van Anneke van der Stap werd op 22 juli 2005 gevonden in de bosjes bij het Jaagpad in Rijswijk. P. werd eerder wel veroordeeld voor de moord op Christel Ambrosius, de geruchtmakende Puttense moordzaak. Hij kreeg daarvoor 15,5 jaar celstraf. In beide zaken heeft hij altijd ontkend.

Geen bewijs

P. had onder meer een usb-stick en een externe harde schijf van Anneke in zijn bezit. Ongeveer 2,5 uur na het laatste levensteken van de studente, chipte hij met haar pas bij een benzinestation in Scheveningen. Die omstandigheden vond de rechter zeer belastend, maar het was geen bewijs dat hij haar ook om het leven heeft gebracht.
De Telegraaf meldde maandag dat er nieuw bewijs is opgedoken tegen P..