Instellingen

Cordaid: 18,5 miljoen voor Filipijnen is fantastisch

DEN HAAG - Hulpverleningsorganisatie Cordaid uit Den Haag is erg blij met de 18,5 miljoen euro die de landelijke actiedag voor de slachtoffers van de natuurramp op de Filipijnen heeft opgeleverd. 'Het is fantastisch', zegt Simone Filippini, directeur van Cordaid, dinsdagochtend op Radio West.

Het opgehaalde bedrag ligt een stuk lager dan de actie voor de slachtoffers van de tsunami, waar ruim 200 miljoen voor werd opgehaald. Toch is Filippini erg tevreden met de 18,5 miljoen. 'Het verschil is dat we nu in een economische crisis zitten en ook is er dit jaar al een actie voor Syrië geweest.'

Volgens Filippini is deze actie anders dan andere acties aangepakt door iedereen te activeren. 'Iedereen doet mee, dat geeft een gevoel van gemeenschappelijkheid en dat is misschien nog wel belangrijker dan de hoeveelheid geld.'

Orkaan

Anderhalve week geleden trok een orkaan over de Filipijnen. Hierdoor zijn 3,9 miljoen mensen hun huis kwijtgeraakt, ruim 18.000 mensen zijn gewond.

Via acties die zijn aangemeld bij Omroep West of in de radiostudio werden georganiseerd kwam bijna 20.000 euro binnen voor de slachtoffers van de ramp op de Filipijnen.