'Schippers gaan op de fles als hefbrug Boskoop in spits dicht blijft'

Hefbrug Boskoop dicht voor onderhoud
Hefbrug Boskoop dicht voor onderhoud
BOSKOOP - Binnenvaartschippers dreigen op de fles te gaan als de hefbrug in Boskoop in de spits dicht blijft. Daarvoor waarschuwen schippersverenigingen in brieven aan het provinciebestuur.
De binnenvaartschepen zouden niet meer kunnen concurrereren met vrachtwagens, als ze lang voor de brug moeten wachten. De lading wordt dan weer over de weg vervoerd en dat levert ook nog eens meer files op, stellen de schippers. Een klein binnenvaartschip vervoert net zo veel containers als veertien vrachtwagens.
Provinciale Staten praat woensdag over het burgerinitiatief van inwoners van Boskoop voor sluiting van de brug tijdens de spits. Volgens hen is het dorp door de verkeersdrukte en files voor de brug onleefbaar geworden.

Overdreven

De schippers vinden die zorgen nogal overdreven. Zij wijzen op het economisch belang van de binnenvaart: veel schepen zijn op weg naar de containerterminal in Alphen aan den Rijn, de grootste van Nederland.
De schippers stellen voor een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de meest optimale bediening van de brug in Boskoop. Dan kan er een oplossing gevonden worden die voor alle partijen, inwoners en de binnenvaart, bevredigend is.