Instellingen

RKAVV hoopt op winst in HV/Omroep West Cup

Loting HV/Omroep West Cup
Loting HV/Omroep West Cup

DEN HAAG - De Haagse voetbalclub HVV ontvangt dinsdagavond zondaghoofdklasser RKAVV in de tweede ronde van de HV/Omroep West Cup. RKAVV-trainer Bas Steffens hoopt het tij te keren, want zijn club heeft het moeilijk in de competitie.

‘We spelen dinsdag tegen HVV en zaterdag voor de districtsbeker uit tegen Vitesse Delft. Hopelijk kunnen we tegen die tegenstanders een ommekeer teweeg brengen, dat ons in de competitie verder kan helpen’, aldus Steffens.

Het duel tussen zaterdagtopklasser FC Lisse en Laakkwartier wordt niet dinsdagavond gespeeld, maar op een latere datum. Dat geldt ook voor de ontmoeting tussen Westlandia (zo) en Quick Boys.

Duels die wel dinsdag worden afgewerkt zijn onder meer Nootdorp-GDA (zo), sc Monster-FC Boshuizen, HVC'10-VELO en DWO-Die Haghe.

Wedstrijd Wassenaar voorlopig uitgesteld

Wassenaar-RKDEO is voorlopig uitgesteld, in afwachting van een eventuele beroepszaak van de Wassenaarders tegen het besluit van de KNVB het eerste team uit de competitie te nemen.

Helaas hebben enkele teams zich moeten terugtrekken, veelal vierdeklassers, die - zo laten ze weten - niet over een voldoende grote selectie beschikken om ook doordeweeks aan te treden. Dat zijn DVC, BMT (za), Haagse Hout, SVH en sv Oosterheem.

Delfia heeft het eerste team al eerder uit de competitie teruggetrokken, dus speelt ook niet meer mee in dit toernooi. Dit betekent dat DSO, HBS, KSD-Marine, Vitesse Delft, DHC en Full Speed al door zijn naar de tweede ronde.