Nieuwe getuige gehoord in zaak-Anneke van der Stap

DEN HAAG - In het hoger beroep van de zaak-Anneke van der Stap zal een nieuwe getuige worden gehoord. Het gerechtshof heeft dinsdag een verzoek hiervoor van het Openbaar Ministerie toegewezen. Ook worden drie deskundigen nader gehoord over de doodsoorzaak van de Rijswijkse studente. Die is nooit komen vast te staan.
Het lichaam van de 22-jarige Anneke van der Stap werd in juli 2005 gevonden nadat ze elf dagen was vermist. Hoe ze is omgekomen, kon niet meer worden vastgesteld. Ronald P. wordt ervan verdacht haar te hebben vermoord. Hij chipte in de nacht van haar verdwijning met de pinpas van Anneke en had spullen van haar in zijn bezit. Door de rechtbank werd hij vorig jaar vrijgesproken vanwege onvoldoende bewijs.
De nieuwe getuige is een oud-gedetineerde die met verdachte Ronald P. heeft vastgezeten. P. zou hem en andere gedetineerden hebben verteld over de moord op Van der Stap. P.'s advocaat vindt de getuige niet betrouwbaar, maar van het hof mag hij worden gehoord.

Doodsoorzaak vaststellen

Verder zullen twee pathologen en een radioloog worden gehoord. Die laatste zou aan een stukje schildklierkraakbeen hebben kunnen vaststellen dat er druk op Anneke's keel is uitgeoefend. Justitie wil dat hij vertelt wat voor geweld dat kan zijn geweest.
P. zit al vast voor de moord op Christel Ambrosius in Putten in 1994, de Puttense Moordzaak. Hij is daarvoor veroordeeld tot 15,5 jaar cel.