Instellingen

Staatssecretaris Dekker vindt Dokter Corrie best grappig

DELFT - Staatssecretaris Sander Dekker (Media) vindt de Delftse 'seksdeskundige' Dokter Corrie 'best grappig'. Dat zei hij dinsdag in de Tweede Kamer nadat tegenstanders van Dokter Corrie eerder op de dag een petitie met 8000 handtekeningen aangeboden.

Dokter Corrie is een typetje van de Delftse cabaretière Martine Sandifort. Zij geeft in het Schooltv Weekjournaal seksuele voorlichting aan de kijkers.

Dekker heeft vanwege de ophef een paar afleveringen teruggekeken en is  tot de conclusie gekomen dat de seksuele voorlichting van Dokter Corrie 'informatief en best grappig is'.

Er zit een knop op de tv

Hij vindt het dan ook niet nodig om in het programma in te grijpen. Volgens hem zijn ouders en scholen slim genoeg om goed met de rubriek over seksualiteit om te gaan.

'Er zit een knop op de tv. Mensen kunnen zelf goed besluiten of die aan of uit moet', aldus de staatssecretaris. Ook scholen hebben mogelijkheden genoeg om Dokter Corrie te omzeilen als ze dat willen.

Ruim 8000 ouders hebben bezwaar gemaakt tegen de expliciete en jolige seksuele voorlichting van Dokter Corrie en willen dat de rubriek uit het Schooltv Weekjournaal wordt gehaald.

Tegenstanders hopen op mediadebat

'We hebben de Kamerleden gevraagd het onderwerp maandag te agenderen', aldus een van de initiatiefnemers, Caroline Tax. Dan vindt er namelijk in Den Haag een mediadebat plaats. 'Het lijkt erop dat ze ons serieus nemen. We hebben met nagenoeg alle partijen gesproken.'

De NTR gaf eerder al aan de rubriek 'zinvol en eigentijds' te vinden. Dekker zei ook eerder al niet zo'n probleem te hebben met de rubriek. Hij legde de verantwoordelijkheid neer bij de omroep.