Sloopregeling oude auto's is succes: Den Haag verdubbelt budget

DEN HAAG - Het budget voor de Haagse sloopregeling voor oude en vervuilende auto's wordt verdubbeld naar 3 miljoen euro. Hiermee kunnen ongeveer 2000 subsidies worden verleend. Dat heeft wethouder Rabin Baldewsingh (Duurzaamheid) dinsdag bekendgemaakt tijdens een persbijeenkomst bij Van Gils Autodemontage.

Sinds de sloopregeling voor inwoners en ondernemers op 1 juli van start is gegaan zijn er 600 auto's aangeboden. Het beschikbare budget van 1,5 miljoen euro was goed voor circa 1000 auto's. Door de verruiming kunnen er nu 2000 auto's gedemonteerd worden. Naast de subsidie van de gemeente ontvangen deelnemers ook gemiddeld 200 euro per auto van het sloopbedrijf.

De sloopregeling richt zich op benzineauto's van voor 1991 en dieselauto's van voor 2005. Tot nu toe levert 85% een oude dieselauto in, die relatief veel stikstofdioxiden uitstoten. Van alle verleende aanvragen koopt ongeveer 40 % een schonere auto terug.

Blij met grote belangstelling

Rabin Baldewsingh: 'Ik ben blij met de grote belangstelling voor deze regeling en de bereidheid van Hagenaars om hun vervuilende auto in te leveren. Door deze auto's van de weg te halen kunnen we samen de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Per 1 januari 2015 willen we als gemeente voldoen aan de Europese normen voor stikstofdioxiden en deze regeling draagt daartoe bij.'

 

Deel dit artikel: