PVV wil sluiting moskee na illegaal huwelijk

DEN HAAG - De Partij Voor de Vrijheid in de Haagse gemeenteraad wil dat moskeeën worden gesloten als er illegale huwelijken worden gesloten. Begin deze maand veroordeelde de rechtbank een imam hiervoor tot een voorwaardelijke boete van 750 euro.
PVV-raadslid en woordvoerder Integratie Chris van der Helm wil nu van het college van B&W weten om welke imam het gaat en of hij vaker illegale huwelijken heeft gesloten. 'In 2008 wilde Van Aartsen de As Soennahmoskee niet controleren op het naleven van hun afspraak om geen illegale huwelijken meer te sluiten', zegt Van der Helm in een persbericht.

'Softe aanpak faalt´

'Blijkbaar worden er nog steeds illegale huwelijken gesloten in moskeeën. Ik wil dan ook dat er streng gecontroleerd wordt en dat moskeeën die de regels overtreden, worden gesloten. De softe aanpak van het college heeft andermaal gefaald.'
De PVV wil ook weten of en hoe de moskeeën nu gecontroleerd worden op bijvoorbeeld de inhoud van de preek van de imam en op het ronselen van jonge mannen voor de gewapende strijd in Syrië.