Instellingen

Herdenking voor Michael Boerboom in afwachting uitspraak rechter

Fataal ongeluk Stoelmatter
Fataal ongeluk Stoelmatter

DEN HAAG - Op de Stoelmatter in Wateringen is woensdagavond een herdenking voor Michael Boerboom. De Hagenaar kwam twee jaar geleden om het leven toen de auto waar hij als passagier in zat met 125 kilometer per uur op een boom klapte. Michael was 20 jaar.

Vrienden van Michael komen woensdag om 21.00 uur bij elkaar op de plaats van het fatale ongeluk. Op de Stoelmatter in Wateringen vloog de auto twee jaar geleden in een bocht rechtdoor tegen een boom. De chauffeur reed 125 kilometer per uur in plaats van de toegestane 50 kilometer per uur.

De chauffeur, Angelo R. (nu 21 jaar), wacht op dit moment op het vonnis van de rechtbank. Die zal dinsdag bepalen of hij straf krijgt voor het fatale ongeluk. Justitie eiste eerder dat hij vier jaar de cel in gaat, waarvan 16 maanden voorwaardelijk.

Onverantwoord

Angelo was die avond aan het straatracen met vrienden op het industrieterrein. Er hing een dikke mist, de vrienden hadden zelf auto's met licht aan langs de straat gezet om op tijd te kunnen zien waar geremd moest worden. Toen na een race werd besloten dat het te gevaarlijk was, zou Angelo hebben gelachen en op hoge snelheid zijn teruggereden naar het startpunt. Michael zat naast hem.

De jongen had destijds anderhalf jaar zijn rijbewijs en reed waarschijnlijk rond 125 kilometer per uur. Achterin lag los een zware subwoofer-box, die door de klap door de auto is gevlogen en op Michael terecht kwam. Michael overleed ter plekke, Angelo lag wekenlang in coma en heeft een hersenbeschadiging overgehouden aan het ongeluk.

Tijdens de rechtszaak zei hij dat hij wel weer een mooie verlaagde auto zou willen. Niet om weer zo hard te gaan rijden. 'Maar een beetje dollen met vrienden bij het stoplicht moet kunnen.'