Instellingen

Omwonenden willen meer zekerheid over daklozenopvang in Haags centrum

Daklozenopvang
Daklozenopvang

DEN HAAG - De daklozenopvang van het Leger des Heils mag dan in het huidige pand aan de Wagenstraat in Den Haag blijven, de bewonersgroep Buurtverzet Het Oude Centrum is er niet gerust op. In een brief aan wethouder Rabin Baldewsingh vragen zij uitleg over tal van zaken.

De belangengroep is blij dat de daklozenopvang niet naar de Paviljoensgracht verhuist, maar ze willen zeker weten dat deze optie ook definitief van de baan is. Volgens ondernemers en bewoners blijkt dat niet uit de officiële stukken van Baldewsingh. In een commissiebrief schreef de wethouder dat de verhuizing van de daklozen van de Wagenstraat naar de Paviljoensgracht ‘op dit moment’ niet past.

De bewoners en ondernemers kunnen zich, onder voorwaarden, wel vinden in het plan dat er in de vier panden aan de Paviljoensgracht een tweedehandskledingwinkel komt. Zij willen wel voorkomen dat de winkel, onder de vlag van het Leger des Heils, een verkapte zorglocatie wordt. Ze zijn bang dat het een aanloopplek wordt voor mensen die hulp nodig hebben. Ook hopen ze dat de winkel reguliere openingstijden gaat hanteren.

Kritiek op komst gebruikerseenheden

Er is ook kritiek op het feit dat er op Wagenstraat 102 weer vijftien gebruikerseenheden komen waar zwaarverslaafden met psychiatrische problemen opgevangen kunnen worden. De belangengroep vreest dat dit net zo veel overlast gaat veroorzaken als de vrouwenopvang die jarenlang in het pand zat.